Spenatsoppa
söndag 03 maj 2009
Beskrivning:
En klassisk soppa som jag tycker är jättegod, ibland brukar jag även strö över lite aromat när jag ska äta den *mums*

Ingredienser
�versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 paket (à 450 g) djupfryst hackad spenat
7,5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
peppar
4 ägg
Metoder/steg
Tillsätt vatten, buljongtärning och den mer eller mindre frysta spenaten i en kastrull.
Koka upp och låt soppan koka i 5 – 8 minuter.
Koka samtidigt äggen.
Gör en redning av vetemjöl och vatten samt rör ner i soppan.
Tillsätt därefter grädde och koka ytterligare 5 – 7 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. peppar.
Servera äggen i halvor i soppan eller på sidan om.
�vrig information
4 port
3 p/p