Laxsoppa med vitlökscreme
Beskrivning:
Laxsoppa är både gott och mättande och dessutom väldigt nyttigt.

Ingredienser
2 – 3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
10 cm purjolök
1 stor morot
1,5 msk smör
2,5 buljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
1,4 l vatten
1 dl vitt matlagningsvin
500 g laxfilé
persilja
vitlökscreme
1 dl creme fraiche
1 liten vitlöksklyfta
Metoder/steg
Skala och finhacka de olika löksorterna samt skala och skiva moroten.
Fräs grönsakerna i fettet i en stor gryta.
Späd med vattnet och tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré och lagerblad.
Koka under lock 10 minuter.
Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska stora tärningar.
Tag upp lagerbladen.
Lägg i laxen samt häll i matlagningsvinet och sjud soppan i ytterligare 5 minuter.
Blanda ner finhackad persilja i soppan.
Blanda creme fraiche med pressad vitlöksklyfta i en skål.
Smaka av soppan och servera genast med en klick vitlökscreme till och ett gott bröd med ost på.
�vrig information
6 – 8 port
221 kcal / port (vid 8 port)