Fotografering

♥ älskade syrener ♥

Tänk att man kan bli så lycklig och glad över något så enkelt som blommande träd!

Ett av mina blommande favoritträd är syrener. Den här fina buketten plockade jag hos min vän Malin i hennes trädgård, tänk så gott det är med vänner när man inte har själv!

Dessa vackra klasar som hänger på träden i massor och som består av många fina små blå/lila (eller vita) blommor med fyra perfekta små blad.

Hoppas ni haft en fin nationaldag!

♥ Kram Helena ♥

 

En sån sommardag!

Men sån fantastiskt vacker och varm sommardag det har varit idag. Det är helt otroligt!

Vaknade av lillskruttan o kompis som åt frukost på altanen i solen vid 9-tiden – så ljuvligt! Steg upp och åkte sedan till våra goda vänner A o B och deras fina sommarstuga i Ultrå. Lillskruttan följde med oss dit ut och medan maken o B jobbade och slet i värmen tog vi en härlig promenad och kikade in badstranden och slog oss ner på några stenar och njöt av den underbart vackra skärgården vi har där vi bor.

Måsarna skrek, tärnorna likaså och vi njöt av solen som sken som aldrig förr på oss från en klarblå himmel. Tänk att man kan få ha det så bra! Bikinin åkte på och vi slog oss ner i solstolarna framför stugan när vi kom tillbaka – å så ljuvligt!

En fantastiskt god grill-lunch/middag bjöd A på med grillspett, ugnsrostade rotsaker, bea och grillad goudaost som marinerats i pesto. Yummie!

♥ Kram Helena ♥

 

Körsbärsträd i blom

Idag var jag på besök hos revisorn direkt på morgonen och förutseende som jag var (för en gångs skull) så hade jag stoppat ner kameran i ryggsäcken. På väg hem gick jag förbi en av parkerna i stan där jag hade hört att körsbärsträden stod i full blom.

Å tänka sig – det stämde 🙂 Så jag plockade fram kameran och fotade lite körsbärsblommor till ljudet av fåglar som kvittrade och solens strålar som värmde – fantastiskt ljuvligt.

Visst är de vackra?!

Jag känner att jag måste bli mycket bättre att ta med kameran och bege mig ut i naturen för det finns ju hur mycket vackra motiv att fota som helst.

~ Kram Helena ~

 

Utflykt

Idag har fam Näslund varit ute och åkt lite för att kika på landsbygden i närheten där vi bor.

Först åkte vi till Forså Kvarn, en kvarn som är drygt 200 år och det var så fint där inne i skogen. Tyvärr var myggen rackarns jobbiga så till slut skyndade vi oss därifrån eftersom vi blev nästan helt uppätna.

Sen åkte vi en sväng runtomkring Gottne och kikade bl a på Moälvsprojektet i Utterån vid Sågfallet.

Därefter gick kosan via Östansjö till Östansjö Fäbodar. En plats där det var ljuvligt vackert och rofyllt. Vi träffade på en man som berättade lite om fäbodarna och han var så vänlig så han låste upp en av fäbodarna, som är i privat ägo, så att vi kunde gå in och kika. Nedanför fäbodarna ligger en lång spång ovanpå flytmossan som man kan gå ut på. Det var sagolikt och helt underbart lugnt och härligt där vid fäbodarna. Besöket avslutades vid utedasset, som lillskruttan skulle besöka, och när hon skulle gå in var det en mus (med låååååång svans enligt henne) som sprang över utedass golvet och kilade ner genom ett hål. Hon skrek som en galning och sprang därifrån och dit in vägrade hon gå fler gånger.

Det var en jättehärlig utflykt som vi gjorde och snacka om att känna sig kulturell.

~ Kram Helena ~

 

Lindfallet

Under några timmar idag har vi varit i skogen och letat upp ett vattenfall som jag hade hört talas om. Håkan hade sökt fram koordinaterna för vattenfallet och programmerat in gps’en i bilen och det var ju tur för vägbeskrivningen som jag hade fått stämde ganska bra, dock misstämde den var man skulle svänga av från Björnavägen.

Vi hade en helt fantastisk stund i skogen och Emma var helt lyrisk över hur coolt det var med vattenfallet. På vägen dit hittade jag “mitt” drömställe – ett gammalt hus (i väldigt fint skick), med två mindre hus och en ladugård på tomten + en helt fantastisk utsikt *vill ha*

Se så vackert det var vid vattenfallet:

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…