Fotografering

Gammbodtjärn/Rötjärn

Idag vaknade jag ganska tidigt och efter en stund så hörde jag hur regnet börja smattra mot markisen utanför sovrumsfönstret 🙁 Vi som hade tänkt att göra en utflykt idag…! Regnet slutade efter en ganska kort stund och solen började sedan att stråla ner på oss.

Efter ett tag var himlen klarblå och vi åkte iväg med matsäcken packad och kameran i högsta hugg 🙂

Vi hämtade upp min kompis Camilla och sen bar det iväg. Tur vi hade Camilla med oss för annars hade vi inte hittat till Gammbodtjärnarna (el Rötjärn). Vi parkerade bilen och inspekterade övernattningsstugan och sen fotade vi massor till maken stora glädje (NOT!). Åt korv med bröd nere vid tjärnen men sen gick vi från myrorna där nere och intog kaffe med bulle uppe vid övernattningsstugan.

Camilla ställde upp och var fotograf så att vi fick med hela familjen på en bild – vilket är tyvärr ovanligt hos oss.

Hoppas er dag varit lika bra som vår har varit 🙂

~ Kram Helena ~

 

Prinsessan Bella

Häromdagen letade Emma fram en avlagd prinsesskrona som passade perfekt till hennes härliga marsvin, Bella. Hon poserade som värsta fotomodellen, snygg va?!

~ Kram Helena ~

 

Vårfoton

Tänkte bjuda på några foton som jag tagit här i helgen.

För flera år sedan grävde jag upp samtliga rabatter på vår tomt för de var i sånt bedrövligt skick – ingen ordning alls sedan förra ägarna (vi har ju “bara” ägt huset i snart 15 år…). Jag satsar hellre på blomlådor och krukor på altantrappen och yttertrappen istället för att rensa ogräs i rabatterna. Men man vet ju aldrig – snart kanske jag står där med rabatter igen.

Tydligen så grävde jag inte upp alla lökar i rabatten utan varje år blir jag ändå lika förvånad över dessa vackra krokusar som växer upp i gräsmattan:

Igår, lördag, åkte jag till blomsteraffären som finns i närheten där vi bor och köpte några små fina penséer som jag planterade i den här korgen. I korgen la jag även ner några snäckor och fina vita stenar från några av våra resor till Thailand och Kreta. Det är så ljuvligt när man får börja plantera ut blommor och det blir lite färgklickar här och var på tomten.

Nu vill jag att all snö ska smälta bort och att värmen kommer snart igen. Här i Övik har det blåst rejält i några dagar nu.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2021-04-19 20:09)