Kort

kort

På Allt om Scrap finns en utmaning där man ska inspireras av orden gnistra, glittra och glimma. Jag valde att göra ett vitt kort (för tankarna till snö) med dekorationer av gnistrande, glittrande och glimmande i silver.


♥ Kram Helena ♥

Senast uppdaterad (2022-01-03 22:03)

 

Kortmakarverkstad

Jag har skapat ett kort till en tjej som ska bli avtackad på sitt jobb. Fick höra att presenten gick i ljusblått så jag tog och gjorde ett fint kort i just ljusblått. Hos Scraphuset har jag köpt papper från underbara Maja Design, uppskattar verkligen svensk design.

Jag hoppas att mottagaren kommer att tycka om kortet :o)

♥ Kram Helena ♥

 

Bröllopskort

Har skapat en massa kort som jag inte har visat upp tidigare. Här är ett fint bröllopskort som jag gjorde av mönstrade papper och motivbild från Pion Design.

Fint, eller hur?! Rosa och vinrött är vackert tillsammans med beige tycker jag.

~ Kram Helena ~

 

Vila i frid, Ingela!

Igår var maken iväg på begravning av finaste Ingela. Ingela som tyvärr förlorade sin enormt långa kamp mot cancern 🙁 En kamp som hon fört i ca 20 år.

Vi har haft förmånen att få lära känna Ingela lite grann då maken konsultar där hennes man jobbar. Även jag har lärt känna hennes man ganska bra efter många år som leverantör till han o hans avdelning. Ingela var en sprudlande glad och härlig person!

Maken hade möjlighet att delta på Ingelas begravning igår medan jag inte kunde komma iväg. För att kunna visa mitt personliga deltagande så hade jag scrappat ett personligt telegram med en dikt jag hittade på nätet häromkvällen. Dikten tyckte jag passade så bra då hon fick somna in en vårdag och att hon nu inte har någon mer smärta.

Jag hoppas att vårt telegram uppskattades och kändes personligt av maken Tomas och barnen.

Vila i frid, Ingela! Vi ses nån dag!

~ Kram Helena ~

 

Pysselträff med demo

I förra helgen anordnade föreningen HighCoastScrap vårens stora pysselträff här i stan. Jag satt i pysselkommittén tillsammans med 3 andra medlemmar i föreningen. Det är alltid lika roligt att planera och genomföra våra stora pysselträffar för de är så himla bra *skryt, skryt* Denna gång var det 150 st pysslare + 4 butiker som kom och gjorde helgen så underbar som den blev.

Ofta håller jag någon form av demo eller workshop när vi har de här stora pysselträffarna och denna gång var inget undantag. Temat för min demo var “annorlunda kortvikningar”. Jag hade valt ut tre olika kortvikningar med olika svårighetsgrad som jag visade och som vanligt var det en populär demo för över 40 st kom och kikade *glad*

Först visade jag det enklaste kortet – ett kort som jag gjorde med hjälp av Spellbinder die och min Epic Six från QuicKutz:

Jag älskar de här färgerna och papprena som är spillpapper från Pion Designs kollektion “Sagan om våren”.

Sen visade jag den här fina och även ganska enkla dopklänningen. Dopklänningar har cirkulerat i flera år bland pysslare och på nätet men nu var det ganska längesedan jag såg eller hörde något om den så då passade jag på att dema den:

Måttet på dopklänningskortet är ca 15 x 15 cm så det passar i antingen kuvert eller cellofanpåsar om man vill skicka det med post. Det mönstrade pappret kommer från Maja Designs vackra kollektion “Ska vi ta en fika?”.

Efter dopklänningen så visade jag det mest avancerade kortet – stjärnkortet som utgår från ett cardstock på 26 x 30 cm och är mindre avancerad än man kan tro. Jätteroligt att göra och ännu roligare att dema :))

Även här kommer det mönstrade pappret från Maja Designs kollektion “Ska vi ta en fika?”.

Min vana trogen så hade jag gjort steg-för-steg instruktioner till både dopklänningen och stjärnkortet som jag delade ut till de som kom på demonstrationen. Det är något som uppskattas mycket och som jag rekommenderar dig att göra om du ska hålla någon demo nån gång.

Alla papper o dekorationer kommer från Scraphuset.

Ha en fin lördag!

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…