Hasselbackspotatis
söndag 10 augusti 2008
Beskrivning:
Finns det något godare än hasselbackspotatis till en riktigt god köttbit? Det tar lite tid att göra men enkelt är det.
Ingredienser
�versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Typ av maträtt
12 | medelstora potatisar | |
1 | dl | ströbröd |
3 | msk | smör |
salt | ||
svartpeppar | ||
2 | vitlöksklyftor | |
2 | dl | mini matlagningsgrädde |
Metoder/steg
- Skala potatisarna.
- Skär potatisarna i skivor, men inte hela vägen igenom. Lägg potatisen mellan två smörknivar i trä och skär ner till smörknivarnas kanter.
- Lägg potatisarna i en smord ugnsform och strö över salt, peppar och ströbröd.
- Pressa över vitlöksklyftorna.
- Lägg en liten klick smör på varje potatis.
- Häll till sist matlagningsgrädde över allt.
- Stek i ugn 225° i 45 – 50 minuter eller tills potatisarna fått fin brun färg.
�vrig information
4 port
5 p/p
225° i 45 – 50 minuter