Svampsoppa
Beskrivning:
En god svampsoppa smakar fantastiskt och serveras gärna en dag som man känner sig lite frusen. Den värmer gott!

Ingredienser
200 g färska champinjoner
2 dl förvällda kantareller
2 schalottenlökar
2 – 3 st vitlöksklyftor
2 msk smör
7 dl vatten
2 msk lantbuljongpulver (eller 2 buljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde
100 g färskost med örter
0,5 dl vitt matlagningsvin
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2,5 msk vetemjöl + 1 dl vatten
Metoder/steg
Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.
Slå på vatten, matlagningsgrädde och buljongpulver under omrörning.
Smula i färskosten.
Låt det hela sakta koka i 10 minuter.
Red av soppan med vetemjöl och ca 1 dl vatten.
Tillsätt matlagningsvinet.
Smaka av soppan, salta och peppra vid behov.
Soppan blir slätare om den körs i matberedare eller i mixer.
�vrig information
6 port