Panerat älgkött
söndag 19 september 2021
Beskrivning:
Vansinnigt gott! Mammas go’ mat!

Ingredienser
�versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
800 |
g |
älgstek |
2 |
|
ägg |
2 |
dl |
ströbröd |
|
|
smör |
|
|
salt |
|
|
fem sorters peppar |
|
|
kött- och grillkrydda |
Metoder/steg
- Skär älgsteken i tunna skivor när den fortfarande är lite fryst.
- Låt köttet tina färdigt.
- Knäck äggen i en djuptallrik och vispa snabbt ihop dem.
- Vänd köttet i ägg och låt rinna av något.
- Vänd sedan köttet i ströbröd.
- Stek köttskivorna i rikligt med smör i en ganska het stekpanna.
- Salta och krydda ganska rikligt innan du vänder köttskivorna och steker den andra sidan.
- Servera tillsammans med kokt potatis och en god gelé eller med hasselbackspotatis och sparrisomelett.
�vrig information
6 port
6 p/p