
Typ av maträtt – Övrigt




Väldigt lätta våfflor att göra och de blir riktigt frasiga och goda. Självklart ska de ätas med hemkokad sylt och grädde.

En helt otroligt god och smakrik cheesecake som passar perfekt till förrätt, buffébordet eller vickningen.


Jättegoda våfflor som passar perfekt till förrätt – servera gärna med lax o kesoröra till (som visas här på bilden).

Jag älskar dopp i grytan (eller blöttbröd som jag o min familj säger). Varje julaftonsmorgon äter jag det till frukost och har gjort det i säkert 25 år…


Inte världens nyttigaste mat men ibland vill man “lyxa” till det lite och göra en variant på pannkakorna… I Norge heter det “Arma riddare”


En fiskröra som jag gjort utifrån de ingredienser jag hade hemma i kylskåpet o det blev jättegott. Passar perfekt på en hård tunnbrödsmörgås.

Min pappa (fiskaren) hade gjort den här smörgåsröran när vi hälsade på honom i hans fiskestuga en gång och jag blev genast förälskad i den.

Ett bra recept på förvällda kantareller som sedan fryses in o används till svampstuvningar under vintern.


Många av de här ingredienserna har man ju hemma hela tiden så det här är en enkel förrätt som jag snodde ihop i all hast.


Gravad lax passar till mycket, som pålägg på smörgås, till julbordet eller som del i pastasås.
