Allt möjligt!

Promenad till affären

Idag var jag “tvungen” att posta några brev så jag bestämde mig för att ta en promenad till affären i det fina vintervädret. Nu har inte vi speciellt långt till affären utan det tar bara drygt 30 minuter att gå dit fram o tillbaka. Å så tänkte jag passa på att handla en korvring och en liter mjölk till dagens middag när jag ändå gick dit.

Klädde på mig och lånade lillskruttans ryggsäck och begav mig dit. Det var inte speciellt lätt att ta sig fram till affären trots att det inte snöat på flera dagar. Det var riktigt dåligt plogat på trottoarerna och cykelvägen så många gånger fick jag lov att gå ute i vägbanan, säkert? Självklart (NOT)…

På affären insåg jag att de hade bättre pris på både ost och fläskfilé och så hade de semlor! Jag kan ju varken gå förbi fläskfilé när det är “kampanjpris” eller semlor när de kommit. Så jag fyllde ryggsäcken med diverse mat o begav mig hemåt. Men gissa om ryggsäcken blev tung!? Den vägde 8 – 9 kg (uppskattade jag grovt när jag kom hem) o det är ganska mycket när man inte är van och som jag just nu – dålig kondis!

Kände mig riktigt, riktigt duktig när jag kom hem, trots ömmande rygg, att jag tagit mig en promenad till affären. Funderar över varför man (läs jag/vi) är så himla dålig på att ta promenad dit oftare?! I och för sig så är själva handlingen en av orsakerna då jag oftast handlar en gång i veckan å sen kompletteringshandlar på väg hem från stan.

Nåväl, sinnet känns så himla bättre nu när jag fått en liten dos av underbart härlig vinter-friskluft.

~ Kram Helena ~

 

Nytt å fräscht

Så här ser det ut när man tittar ut genom vårt sovrumsfönster – snö som täcker det mesta 🙂

Vi har ett ganska stort tak (kvadratmetermässigt) på vårt enplanshus vilket gör att snön väger massor på taket så igår gick maken upp på taket och skottade ner mycket av snön.

I lördags tog jag bort julen här hemma o satte upp nya gardiner i köket och i sovrummet. Jag tog ner de mörkt vinröda gardinerna med sammetstryck som jag haft i flera år i sovrummet o satte upp vita skira gardiner som jag tidigare haft i köket. Resultatet blev kanon å jag ser verkligen fram emot våren :))

Idag var första dagen för barnen i skolan efter jullovet, ett jullov som varit lugnt, skönt och avkopplande här hemma. Så här efter jullovet så har även frysen tömts på allehanda grejor å ex så var tekakorna helt slut. Dagen fick därför ägnas åt att baka tekakor – ni kan ju gissa lyckan hos barnen när de kom hem från skolan o det doftade nybakade tekakor när dörren öppnas :))

~ Kram Helena ~

 

Tackar å det ödmjukaste

Vill tacka er besökare å det ödmjukaste över både era besök som numera är oftast över 300/dag å i mellandagarna var det mellan 400 – 500 besökare/dag å även för era mail som kommer. Helt fantastiskt!

Skriv gärna en kommentar innan du surfar vidare för sånt blir jag glad av :))

Jag hittade en blogg idag som jag fastnade för, en blogg med både matlagning o även rock som jag gillar – en skön kombination, eller hur?!

Kika gärna in till Den Rockande Kocken du också!

~ Kram Helena ~

 

Så där ja…!

Nu så ligger årets första matsedel publicerad här på hemsidan så välkommen in å ta en kik på den.

Nya o “gamla” recept blandas i matsedeln å jag hoppas ni kommer att hitta några recept som ni kommer att gilla.

~ Kram Helena ~

 

Nytt år – nya möjligheter

Så här i början av året så brukar man ofta kika tillbaka på hur föregående år varit. Vad som varit bra o vad som varit mindre bra.

Vissa saker kan man berätta för andra o vissa vill man hålla för sig själv. En av de saker jag ska bli bättre på är att återigen skriva middagsmatsedlar å lägga ut här på hemsidan. Jag började så starkt i början av året men så för nån månad sedan mådde jag inte så himla bra å då falerade det hela på en gång. Vissa saker rår man inte över men vissa kan man ta tag i o ändra på med egen vilja.

Ska ta o sätta mig å skriva ner middagsmatsedel för nästa vecka å lägga upp här på hemsidan under kvällen.

Som sagt var, nytt år å nya möjligheter.

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…