Allt möjligt!

Hipp-hipp-hurra!

Idag firar vi äldsta dottern som fyller 14 idag – GRATTIS älskade och fina Felicia!

I lördags hade vi firande för F med släkten så hon blev uppvaktad då. Men ville ändå fira henne på nåt sätt idag så jag gjorde en riktigt, riktigt god vitkladdkaka med kanelgrädde efter dagens hämtpizza.

Kladdkakan ska vara lite dallrig när man tar ut den ur ugnen men den stelnar till när den kallnar.

~ Kram Helena ~

 

Tjejfrukost o scrapbooking

Idag blev det en väldigt tidig morgon för mig å det är inte lätt att stiga upp tidigt när man är morgontrött som jag är kan jag meddela…

Jag packade lite scrapalster och kort och begav mig till Pingstkyrkan i Överhörnäs för att prata om Scrapbooking och vad det ger mig. Det är alltid lika roligt att få åka ut och prata om det som ligger en varmt om hjärtat. Och som vanligt så har jag inget “prat-manus” utan jag talar fritt ur hjärtat och låter allt komma av sig själv.

Det är en rackarns kall dag idag, det var -28 grader när jag åkte hemifrån vid 08.15 tiden i morse o nu är det -22 grader så det blir nog en innedag idag. Speciellt skönt nu när jag är ganska så förkyld också. Får se vad dagen bjuder på, kanske lite scrap och mycket musiklyssnande – vem vet? Men jag är säker på att det blir en bra dag idag, oavsett vad jag tar mig för.

~ Kram Helena ~

 

Vardagslyx o vårfräscht

Finns det nåt vackrare och fräschare än dessa underbara tulpaner?

Så här fina tulpaner har jag just nu på vårt köksbord.

Tulpaner är bland det vackraste jag vet och för 40-50 kr kan man lyxa till vardagen med på ett enkelt sätt.

~ Kram Helena ~

 

Jaha…

Har en sån där när-det-händer-inte-speciellt-mycket-vecka framför mig o en likadan helg bakom mig.  Känns lite småtrist om jag ska erkänna men kanske nog så bra många gånger ändå.

Dagen har jag ägnat åt städning, tvätt, promenad i solen och middagsmatlagning samt administration åt HighCoastScrap.

Idag har jag lagat en korvgryta med svamp till middag utifrån de ingredienser som fanns hemmavid o den var riktigt god.

Middagsmatsedel för denna vecka, v 4, finns utlagd 🙂

~ Kram Helena ~

 

Min ateljé

Äntligen har jag fått min nya ateljé klar! Ja, klar har den varit ett tag nu men tyvärr har jag haft varken lust, ork eller tid till att organisera upp o få allt i ordning. Ateljé kommer jag att kalla mitt rum eftersom jag tycker pysselrum låter, ja, jag vet inte men mindre “viktigt” eller hur jag nu ska kunna förklara det…

Maken har gjort ett helt fantastiskt jobb med mitt rum och jag är så himla nöjd. Efter flera år så känns det verkligen som ett RUM och inte bara som ett “rat-ställe” där allt var fult och skräpigt. Mycket av mina grejor har de senaste åren tillbringat sin tid i papperskassar som stått på golvet efter maken började riva toaletten bredvid och då försvann även en hel vägg in till mitt rum. När han just rivit ut allt fick han ett jobbuppdrag på annan ort under lång tid och då orkade han tyvärr inget när han var hemma…

Så här såg mitt pysselrum ut tidigare å ändå var mycket bortplockat från rummet när det här fotot togs:

Maken har bytt fönster (å var då tvungen att mura igen lite eftersom de nya fönstrena är mindre), riktat upp väggarna (betongväggar i ett 50 år gammalt hus är INTE raka kan vi meddela), sänkt taket, monterat in spotlights i taket, gjort hyllor i bakkant på skrivbordet (som är höj- o sänkbart) mm.

Å så här ser det ut efter renoveringen å jag är så himla nöjd:

Rummet har blivit något mindre än tidigare men det gör faktiskt ingenting – jag har ju nytt o fint…! De flesta vita lådorna är inflyttade och nu gäller det bara att “bo in” stället och känna efter om det är så här jag vill ha det… Organisationen av alla grejor är det svåraste tycker jag. Just nu står de flesta (ca 60%) av mina punchar på hyllorna ovanför skrivbordet å vi får se om de får fortsätta stå där om ett tag.

Under det långa bordet, med skärmaskin och A3-skrivare, har jag en IKEA mappvagn sprängfylld med mönstrade papper samt två stycken stora proppfulla plastbackar på hjul (som påminner om de gamla drickesbackarna som fanns när vi var barn) från IKEA å i dem har jag cardstock.

Har rensat ut massor med pyssel som jag inte får plats med i rummet o jag hoppas nån vill köpa det – tur vi har loppis emellanåt när vi träffas med HighCoastScrap *fniss*

Tycker det är svårt att visa med dessa foton hur fint rummet blev men nu vet ni på ett ungefär i alla fall…

Nu återstår “bara” att fortsätta hålla ordning i rummet vilket i sig kan bli en riktig utmaning så wish me luck…!

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…