Allt möjligt!

Besök i stadslekparken

Vi har systers goa killar på besök hos oss i några dagar så de inte ska behöva ha sommardagis/fritids. Det är två urfina killar som våra tjejer älskar över allt annat o som de har kul med.

Idag var vi till lekparken inne i stan o naturligtvis var kameran med. Busigaste O med en av alla sina underbara miner:

Å så storkillen M med glugg där uppe:

Våra stora tjejer F o E som föredömligt leker med sina småkusiner:

Imorgon blir det en annan utflykt mer om det sen.

~ Kram o godnatt, Helena ~

 

Hipp-hipp-hurra!

Igår var det pappas födelsedag – känns konstigt när ens förälder fyller hela 70 år tycker jag. Dagen firades hemma hos oss med gott fika, god mat och med släkten o goda vänner.

Jag och min syster hade bakat och förberett en massa godsaker som vi bjöd på:

Det var tjälknöl, grillad kyckling, grillad fläskfilé, marinerade champinjoner, pestorisoni, fransk potatissallad, grön grillsås och ruccolapesto.

Till fikat bjöd vi på runda tunnbröd med fiskarens röra på och sedan bjöd jag på kryddkaka med lingon, nötchokladrutor och chokladmaränger – pappa älskar maränger. Mums säger jag bara. Tårtan jag hade gjort var en pinocchiotårta som jag, dagen till ära, dekorerade med massor av jordgubbar.

~ Kram Helena ~

 

Firande av en 70-åring

Idag har vi firat pappa på hans 70-årsdag med goa kakor o smaskig mat. Bilder o recept kommer imorgon!

~ Kram Helena ~

 

På besök i The Big Apple

När jag fyllde 40 i december fick jag en resa till New York av älskade maken. Nu i början av juni var det äntligen dags att åka dit. Det var första gången som jag besökte USA o mina förväntningar var stora. Maken har varit några gånger till Salt Lake City på konferens och då passat på att åka slalom i de härliga backarna i närheten men det här var första gången i NY för honom också.

Innan resan frågade jag flera bekanta om tips över grejor att göra och uppleva och fick en hel del förslag och alla var 100% positiva till NY i helhet o ville absolut komma tillbaka dit igen.

När vi kom till NY kände vi av den 8-9 timmar långa resan i kroppen och tänkte bara ta en sväng på stan för att uppleva stadens puls o se vad det var för stad vi hade landat i. En sväng blev närmare 9 timmar på stan med bl a ett besök uppe i Rockefeller Center där vi blev fotade med härliga Central Park i bakgrunden:

Vi tillbringade dagarna med att fika goda frappuccinos på Starbucks, promenera massor (ca 25-30.000 steg/dag), se en massa kända turistställen osv. En kväll när vi var ute o promenerade tog vi det här vackra fotot i solnedgången.

New York är en helt fantastisk stad med en massa underbara människor, man känner sig trygg att åka i tunnelbanan, mycket att se o göra samt härlig shopping :)))

~ Kram Helena ~

 

Jag lever… :))

Japp, jag lever å mår bra. Livet har dock rullat på i 150 knyck ett tag nu så jag har inte hunnit o orkat med att uppdatera hemsidan som jag skulle ha velat, men nu håller det på att lugna ner sig litegrann.

Har både bakat o lagat god mat o även skapat en hel del alster så inom kort kommer det en massa nya inlägg från mig 🙂

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…