Allt möjligt!

Istället för julkort

Även i år har jag inte, trots att jag gör massor med kort, gjort en massa julkort och skickat till nära och kära.

Istället har jag köpt bl a mässlingsvaccin i Unicefs gåvoshop för pengarna som istället skulle läggas på julkorten. Jag tycker att det här är ett bra mycket bättre sätt att önska alla vänner o bekanta en GOD JUL o samtidigt ge barn vaccin.

Jag hoppas att vår gåva kommer att användas på allra bästa sätt!

~ Kram Helena ~

 

Trevlig advent till Er alla!

Vill tillönska er alla en fantastisk första advent!

Här har vi bakat en laddning med massa goda pepparkakor, lussekatter, saffranslängder med mandelmassa och även havrekex.

Jag har bytt gardiner i köket och det blev faktiskt inte några julgardiner utan jag valde att ta fram mina enfärgade vita längder som jag trivs så bra med. Köpte nya urfina änglar på Himlen Runt Hörnet – en heminredningsbutik här i stan som jag älskar att gå runt i. Köpte även nya lampor som jag förälskade mig i direkt jag såg dem. Har aldrig gillat stjärnorna på fot som jag köpte för några år sedan och i fjol använde jag de gamla tradionella adventsljusstakarna som jag egentligen inte heller tycker om…

Köpte adventssiffor och en ljusbricka på Rusta och rejäla blockljus och små julgranskulor i silver, grått och vitt på Clas Ohlson.

Jag lindade fina pärlor i silver, transparant samt ljusgrå på ståltråd som jag virade runt några varv runt blockljusen som jag satt fast med häftmassa på ljusbrickan. Lite mossa och småjulkulor lite här och där i mossan. Blev riktigt fint tycker jag!

Ser fram emot att få tända första ljuset till frukost nu den första advent!

~ Kram Helena ~

 

Doris o Sally

Ikväll hämtade vi hem två nya härliga nya familjemedlemmar så säg hej till:

Doris:

Å Sally:

Två busiga små tjejer som nyfiket utforskar vårt hem å det är ju frågan hur vi kommer att sova i natt :o)

~ Kram Helena ~

 

 

Kräftskiva

Igår kväll var vi bjudna till familjen S på kräftskiva. Å som vi hade sett fram emot detta!

Lillskruttan o jag åkte till affären innan för att se om det fanns hattar o haklappar som passade tillfället. Allt annat förutom just detta fanns så det blev istället en fin kräftskivebukett till familjen i fråga.

S o lillskruttan är uppspelta o glada o längtar efter att få hugga in på kräftorna.

Fatet med kräftorna var stort men tog till sist helt slut.

Mätta gick vi från bordet efter att ha ätit kräftor, västerbottenspaj, sallad, goda såser och ostbricka. Helt fantastiskt gott!

Vet inte men jag tror att Lillskruttan har missförstått det hela – det är ju grodor man kysser för att få sin prins *fniss*

Till efterrätt, som vi åt inomhus, blev det gott kaffe + cookieglass + pannacotta. Behöver jag nämna att vi var vansinnigt mätta efter den utsökta måltiden?

~ Kram Helena ~

 

Ritar ett stort X i taket!

Idag är det dags att rita ett stort X i taket!! Jag har äntligen kommit mig för att skriva en matsedel för hela nästa vecka. Tänk att jag har ju faktiskt gjort veckomatsedlar sen 8 – 10 år tillbaka men har nu haft en riktigt lång period där jag inte skrivit ner utan tagit dagen som den kommer… På onsdag börjar skolorna här i stan o känner att nu måste det bli lite ordning o reda i våra liv igen.

Måste säga att det känns riktigt skönt att vara på G igen o den här veckan som kommer går flera måltider i lite utländskt tema – grekiskt två dagar å mexikanskt i 1½ dag.

Kika gärna in min matsedel som du hittar här – kanske är det nåt du gillar å vill prova på!

Nu ska jag ta o packa rabarbermuffinsarna jag bakat i kväll – imorgon bloggar jag om dem!

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…