Allt möjligt!

Jag rensar vidare…

Idag rensar jag vidare…

Vi har fått ca 15 liter blåbär av en äldre herre som min pappa känner så idag rensar jag vidare…

Finns det nåt bättre än att ta hand om vad naturen har att erbjuda?! Inte om du frågar mig i alla fall. Älskar att ta hand om bär, frukter, svamp, fisk och kött. Snacka om att man känner sig rik när man kikar in i matkällaren eller går ner i frysen under vintern och våren för att hämta upp bär att baka med eller göra sylt av.

Mums!

~ Kram Helena ~

 

Sally saknas oss 🙁

I söndags blev tyvärr vår älskade lilla kissemisse Sally hastigt bortryckt ur vår familj då hon tyvärr sprang ut framför en bil som kom körande 🙁

Så många tårar som jag fällt sen det hände och än är inte tårarna slut för Sally. Det värker nåt så enormt i mitt hjärta av saknad efter henne.

En mysigare och finare kissemisse får man leta efter. Jag kommer speciellt att sakna hennes personlighet. Det var en social liten kissemisse som var enormt snacksalig och pratade så fort hon kom in i ett rum där någon var. Speciellt snacksalig var hon efter att hon varit ute på vift en stund och kom in i huset. På morgonen kom hon alltid in i vårt sovrum och hoppade upp i sängen och låg och gosade så länge som hon fick. Hon älskade också att krypa in under makens täcke och ligga där o sova tätt intill honom. På kvällen ville hon gärna ligga i hans famn när han satt och jobbade vid datorn.

Sallys syster Doris är vår andra kisse – en kisse som saknar sin syster så enormt mycket. Det smärtar att se hur hon sörjer, hon är inte alls den busiga vanliga Doris utan väldigt molloken och går oftast inte från någon av oss. Igår gick hon omkring och jamade hela tiden och undrade säkert var Sally var.

Tycker det här fotot är så fint av Doris och där är precis som om hon sitter i fönstret och väntar på att Sally ska komma springandes över grannens gräsmatta och sen komma in till oss och prata en stund.

Vila i frid älskade lilla Sally – du kommer alltid att ha en mycket speciell plats i våra hjärtan! Love ya!

Senast uppdaterad (2021-06-19 21:19)

 

Gröna fingrar??

I år har jag tänkt att jag ska försöka få gröna fingrar…! Hur nu det ska gå till? Jag har aldrig haft någon grönsaksland men i år har jag fått tag i två pallkragar (1000 tack till älskade maken och vår vän Kenneth).

I den ena pallkragen har jag planterat jordgubbsplantor som jag fick av grannen Ann.

De ser så små och oansenliga ut men jag hoppas innerligt att de kommer att ta sig rejält och trivas ordentligt här hemma hos oss. Enligt Ann så är de tagna från väldigt tåliga plantor så det  hoppas jag att de är :o)))

I den andra pallkragen kommer jag att plantera en massa olika kryddväxter och sallader tänkte jag. Tänk att få gå ut i trädgården och plocka färska kryddor och använda dem direkt i matlagningen – underbart!!

Jag har tidigare försökt att få rabarber att överleva hos oss men misslyckades totalt… :o( Jag grävde upp plantan o slängde den i komposten där den har frodats och njutit av all näring, sol och vatten. När jag skulle fylla pallkragarna så var jag tvungen att gräva ur komposten och ta tillvara på all den härliga jorden som bildats i botten. Fick då lov att ta reda på rabarberrötterna… Jag grävde en rejäl grop i gräsmattan och fyllde med massor av jorden ur komposten och planterade sedan rabarberplantorna däri. Vet att man bör göra detta på hösten men jag var tvungen att gör det nu. Jag hoppas innerligt att även de kommer att trivas hos oss :o))

Nu har det gått några dagar sedan jag planterade ner dem i jorden och de ser sååå vissna ut :o( Men jag hoppas att de kommer att repa sig och ge oss riklig skörd om några år.

Jag skulle vilja gräva upp några gamla buskar på tomten och ersätta dem med röda och svarta vinbär samt ev. någon annan buske. Enligt handelsträdgården jag besökte häromdagen så funkar inte fläder här uppe hos :o( Skulle vilja ha fläder i min trädgård för att göra underbar flädersaft.

 ~ Kram Helena ~

 

Morsdagspresenter

Idag, på morsdag, blev jag uppvaktad av finaste Emma med världens finaste blombukett.

En blombukett som hon hade köpt på Blomsterhörnan dit hon cyklat och handlat den åt mig. Färgerna hon valde är verkligen mina favoritfärger: rosa, vit och grönt! Så himla fin bukett! Love ya, lillskruttan!

När den finaste storasystern kom hem från sin kompis konfirmation fick jag fin-fina arbetshandskar och världens finaste kort som hon gjort till mig.

Så fina presenter och jag tackar er från botten av mitt hjärta! Älskar er så otroligt mycket mina fina barn!

~ Kram mamma ~

 

Kreativa julen…

Den här julen har vi faktiskt inte dekorerat hemmet speciellt  utan vi kör den avskalade stilen… Jag hade tidigare i julas köpt en stor krans via Panduro och även diverse dekorationer till den. Hade väl inte tänkt hur jag ville att den skulle se ut när den skulle bli klar men föreslog att tjejerna skulle hjälpa mig att göra den.

Vi knåpade och till slut fick vi ihop en jättefin krans som numera hänger på vår ytterdörr. Hoppas bara den får hänga kvar så inte stormen kommer och blåser bort den…

Fin, eller hur?!

Varje år brukar jag ge min chef, Anette, hemgjort godis eftersom hon oftast inte hinner göra så mycket själv. I år har det inte blivit så många olika sorter gjorda men några i alla fall…

I år blev det i alla fall två sorters godisar och hemgjord fikonmarmelad tillsammans med goda kex och två sorters goda ostar som passade till.

Jag hoppas Anette blev glad över sin julklapp som hon fick av mig. Fikonmarmeladen är jättegod att breda på kex och sedan med en god ost ovanpå. Prova och se själv!

Inslagningen av årets julklappar gick i färgerna vitt, silver och rött – en otroligt snygg färgkombo om jag får säga det själv… Jag har faktiskt aldrig brytt mig om att slå in våra julklappar färgtemamässigt tidigare men jag måste säga att det var jättekul att göra det och kommer absolut att göra det nästa år igen.

Fina, eller hur?!

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar…