Allt möjligt!

FMS Photo A Day

Sen i början av januari har jag försökt följa en fotoutmaning så mycket jag orkar och hinner. Utmaningen heter FAT MUM SLIM Photo A Day.

Varje månad presenteras ett ämne som man ska fota efter sin egen tolkning. Hinner man inte fota på den speciella dagen så gör det inget – man kan ta igen det vid ett annat tillfälle eller hoppa över det helt. Man kan blogga sina tolkningar, lägga upp på facebook, via instagram osv. All information hittar man i bloggen som jag länkade till ovan.

Igår var det B is for… å så ska man göra sin egen tolkning. Vissa har fotat böcker, blommor, (något som är) Beautiful osv. Ibland väljer jag att tolka utmaningen på svenska och ibland väljer jag att tolka den engelsk.

Igår vald jag att fota basilika :o)

Jag tycker det är en jätterolig utmaning och ibland är det extra kul när man har hittat “det” där bra-iga fototillfället.

Junis fotoutmaningar ser ut så här:

♥ Kram Helena ♥

 

S.T.Ö.K.I.G.T!

Bland det värsta jag vet är när det är stökigt hemma hos oss. Egentligen är jag pedant ut i fingerspetsarna men det har tyvärr fått stå tillbaka lite grann sedan barnen föddes och även när vi har renoverat rejält här hemma.

Häromdagen när jag kom hem från jobb och sent möte såg det ut så här hemma hos oss i köket:

Hur roligt är det egentligen på en skala? Inte alls kan jag meddela…! Tänk att det är så enkelt och det går så fort att få bort en sån här hög på diskbänken när man väl tar tag i det hela. På 10 minuter är det diskat, torkat och undanplockat men ändå är det så svårt att göra det direkt.

Jag la ut bilden direkt på Facebook och frågade om det var bara hemma hos oss som det såg ut så här men det var det inte kan jag meddela – så skönt att höra…

♥ Kram Helena ♥

 

Fantastiska Karen

Jag brukar med jämna mellanrum besöka Karen Russells blogg och förundras över hur fantastiskt underbara foton hon tar och visar för oss andra. Det ser att vara så mycket kärlek i deras familj och släkt – så ljuvligt!

Varje gång jag besöker hennes blogg får jag sån inspiration och lust att utveckla mitt eget fotograferande.

Skulle så gärna vilja gå en fotokurs där jag lär mig mer om min kamera, inställningar och allt som har med fotografering att göra. Jag gick en kurs på Medborgarskolan för några år sedan men det var mer kaos i mitt huvud efter kursen än innan.

♥ Kram Helena ♥

 

Dukning

Att duka snyggt och ändå enkelt är hyfsat lätt tycker jag men att duka “avancerat” och som kräver större tanke är ganska svårt. Jag har en god vän, Johanna, som är fantastisk på att duka läckert. Är så avis på hennes briljerande.

Så här dukade jag för några veckor sedan, vitt, silver och grönt var färgtemat för dagen:

Visst är det läckert med det gröna i glasskålarna? Mat som matchar dekorationen är snyggt, eller hur? Jag bara älskar mina Matteusfat som jag har ♥ ♥ ♥ Älskar även de fina ljuslyktorna ♥ ♥ ♥

Jag skulle gärna vilja gå kurs i dukningsstyling och skulle även vilja lära mig att lägga upp mat snyggt på tallrikar. Är det någon som vet nån sån kurs här i närheten så hojta gärna till!

♥ Kram Helena ♥

 

Underbara norrländska vinter

Jag tycker att jag lever i den allra bästa delen av landet. Vi har alla fyra underbara årstider.

Först har vi vintern, en underbar vinter med massor av snö. Det bästa är när det är strålande solsken från klarblå himmel och minus 5 grader.

Så här vackert var det igår vid Höglandssjön där jag promenerade kl 15.35. Vintern när det är som bäst!

♥ Kram Helena ♥

 
Fler artiklar…