Allt möjligt!

2014 och 2015

Tänk att 2014 nu har kommit och gått – det är ett år som jag tycker har swischat förbi med raketens hastighet.

Det har naturligtvis varit lite ups and downs – som sig bör – under året. Mat- och bakmässigt så är det fortfarande enkla och goda recept som dominerar hos mig. Jag prioriterar att äta nyttigt och ta tillvara på det som inköps, plockas.och det som jag får.

Här är ett litet urval ur 2014s alla matbilder som publicerats här i bloggen:

Min förhoppning och förväntan inför 2015 är att det ska komma ännu mer recept här i bloggen, både nya men även gamla recepts som dammats av. Jag vet att steg-för-steg instruktionerna uppskattas väldigt så det fortsätter jag med, var så säkra.

Det blir kanske någon temavecka emellanåt, ex svensk husmanskost vilket jag ofta tycker kommer i skymundan.

På det privata planet så önskar jag att jag blir mer fokuserad på att skapa matsedlar i förväg så jag enkelt och “smärtfritt” får ihop middagarna här hemma. Det har det varit si och så med under 2014 men kan ni tänka er att det har alltid serverats mat varenda dag och vi har blivit mätta på kuppen :o)

Jag hoppas också att det blir fler recept som jag kaloriberäknar framöver – vet ju att det brukar uppskattas av många av er läsare.

I snitt har jag haft 357 besökare/dag här i bloggen – jättekul med sånt intresse! På Facebook är det 397 följare – är du inte följare där så kila in och “gilla” sidan du också.

Vill passa på att tillönska er alla ett fantastiskt Gott Nytt År!

♥ Kram Helena ♥

 

Istället för julkort

Även i år skänker vi en slant till välgörande ändamål istället för att skicka julkort.

I år har vi skänkt pengar till Denis Mukweges arbete vid Panzisjukhuset i Bukavu i DR Kongo där han hjälper barn och kvinnor som blir utsatta för sexuellt våld under fruktansvärda former.Gör som vi och stötta deras arbete – läs mer här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Färska kryddor ♥

I juni köpte jag färsk basilika, persilja, rosmarin och mynta i krukor på ICA Kvantum där jag oftast handlar. Jag har tidigare antingen haft dem i köket i krukor eller så har jag planterat dem i ena pallkragen men där tycker jag att de bara har “tippat omkull” och inte varit så roliga att använda.

I år planterade jag dem istället i en stor zink-hink som jag ställde på nedersta steget på trappen upp till vår farstukvist. Där verkar de må väldigt gott!

Det är så härligt att se hur de växer och frodas. De har nog bästa platsen med förmiddagssol i skyddat hörn så det blåser inte så mycket på dem. Vatten får de nästan varje kväll för nu har det varit ruskigt varmt här uppe i norr. Snacka om tropisk hetta!

Sedan att det bara är att gå ut på trappen och plocka in färska kryddor direkt till matlagningen är ju bara så fantastiskt. Tänk om jag kunde få ha det så här varje dag, året om!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Besök på NBC ♥

Idag har jag o lillskruttan varit på besök i den lilla byn Gottne som ligger några mil utanför Örnsköldsvik där vi bor.

I Gottne finns NBC (Nolaskogs Bistånds Center) där de har en Second Hand butik. Jag har faktiskt aldrig varit till NBC tidigare men idag så gjorde jag slag i saken.

Några fynd fick jag med mig hem i alla fall. En träbricka och en “guldig” ram som jag kommer att måla i nån vit färg. Tre fina vaser som är just i den storleken som jag saknar här hemma fick också följa med hem.

Sedan köpte jag mig ett par gummistövlar som satt perfekt för hela 30 kr :o) Härligt! Ett fint gammalt fat, några gamla bestick och tillslut en träspade som används vid bakning i vedeldad ugn typ. Tror det kan bli fint att använda den framöver på mat- och bakbilder här i bloggen.

Det blir nog ett nytt besök i någon Second Hand butik här framöver. Kanske några andra fina fynd får följa med hem.

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Istället för julkort ♥

Som tidigare år har vår familj valt att köpa ex vaccin, vätskeersättning eller liknande via Unicefs gåvoshop istället för att skicka julkort till nära och kära det här året.

De utsatta barnen behöver våra pengar mer än ex posten här hemma i Sverige.

Vi vill på detta sätt tillönska er alla en riktigt fantastisk och avkopplande GOD JUL om vi inte ses och hörs innan julen är här :o)

♥ Kram Helena ♥

 
Fler artiklar…