Bountykaka
recipe image
lördag 23 januari 2010
Beskrivning: En vansinnigt god och sliskig kaka som går hem kan jag lova...!
Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
6dlströsocker
4 ägg
3dlvetemjöl
2mskvaniljsocker
1dlkakao
1krmsalt
½tskbakpulver
 Bountykräm:
115gsmör
dlflorsocker
1 ägg
115gkokos
Metoder/steg
  • Smält margarinet och låt det svalna.
  • Låt margarinet stå framme till bountykrämen.
  • Vispa strösocker och ägg poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggblandningen, blanda väl.
  • Häll till sist över margarinet och vänd ihop smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  • Grädda i 175° i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
  • Låt kakan kallna.
  • Blanda samman alla ingredienser till bountykrämen.
  • Bred krämen över kakan.
  • Ställ kakan kallt en stund så den blir lättare att skära.
vrig information

42 bitar

3,5 p/p

175° i 22 minuter