Polkaknäck
recipe image
söndag 20 december 2009
Beskrivning: Vansinnigt goda och lätta att göra. Receptet kommer från arla.se.
Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2dlsirap
2dlströsocker
2dlvispgrädde
1dlpolkagrisar
5dropparpepparmyntsolja
2msksmör
Metoder/steg
  • Blanda grädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktiden varierar mellan 15 – 30 minuter beroende på val av kastrull.
  • Krossa under tiden polkagrisarna i en mortel.
  • Ta kastrullen från plattan.
  • Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar.
  • Låt stelna.
  • Förvara kallt, ex i kyl.
vrig information

100 st

0,5 p/p