Skaldjurscheesecake
recipe image
söndag 06 december 2009
Beskrivning: En helt fantastiskt god förrätt. Receptet kommer från allt om mat.
Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75gsmör
200gkavring
 Fyllning:
500gräkor med skal
100gkräftstjärtar
1 liten röd lök
400gphiladelphiaost
2dlcreme fraiche
2mskriven pepparrot
½dlhackad dill
  salt
  löj- eller stenbitsrom
  räkor
  körsbärstomater
Metoder/steg
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Smula brödet i en matberedare.
  • Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
  • Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  • Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten.
  • Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
  • Skala räkorna.
  • Grovhacka räkor och kräftstjärtar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Blanda samman med philadelphiaost, creme fraiche, riven pepparrot och hackad dill och smaka av med salt.
  • Bred fyllningen över bottnen.
  • Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.
  • Om löjrommen varit fryst låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen.
  • Garnera tårtan vid servering med ex löj- eller stenbitsrom, några räkor samt halverade körsbärstomater.
  • Receptet räcker till 8 bufféportioner eller 12 förrättsportioner.
vrig information

8 - 12 port

6,5 - 9,5 p/p