Saffranslängd med vit choklad
recipe image
tisdag 24 november 2009
Beskrivning: Goda och lättbakade längder med smak av både saffran och vit choklad.
Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
5dllättmjölk
50gjäst
2påsarsaffran
½tsksalt
2dlströsocker
13½dlvetemjöl
 Fyllning:
75gsmör
200gvit choklad
½dlströsocker
Metoder/steg
  • Stöt saffran med en sockerbit med en mortel.
  • Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och häll till sist ner saffranet.
  • Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°.
  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner med salt och socker.
  • Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
  • Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Dela degen i tre delar och kavla ut ena delen till en rektangulär längd, lika lång som ugnsplåten.
  • Bred ut en tredjedel av matfettet ovanpå och strö över en tredjedel av den hackade/grovt rivna vita chokladen och en tredjedel av sockret.
  • Vik samman degen två gånger till en längd.
  • Gör likadant med de andra degarna.
  • Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter.
vrig information

3 längder blir ca 60 bitar

2,5 p/p

175° i 25 – 30 minuter