Rödspätta med räkröra
recipe image
söndag 22 mars 2009
Beskrivning: En otroligt god fiskrätt - här serverad med kräftstjärtar istället för med räkor.
Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grrödspättafilé
2tskflytande margarin
2mskströbröd
  salt
  peppar
  dill
4dlskalade räkor

Röra:

2dlfraiche 8 %
1dlhackad gurka
2mskfinhackad purjolök
2-3klyftorhackat äpple
  citron
  salt
  peppar
Metoder/steg
  • Smält fettet i en fettsnål stekpanna.
  • Skölj rödspättefiléerna och vänd dem i en blandning av ströbröd, peppar och salt.
  • Stek dem gyllenbruna några minuter per sida.
  • Klipp över dill.
  • Röran:
  • Rör ihop fraiche med gurka, äpple, purjolök, citron och kryddor.
  • Lägg en ordentlig klick på varje fiskfilé tillsammans med de skalade räkorna.
  • Servera med potatis och gärna en blandsallad. 
vrig information

4 port

4 p/p