Skink- och purjopaj
recipe image
fredag 06 mars 2009
Beskrivning: En paj som passar perfekt till fredagsmiddag.
Ingredienser
÷versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
¬Ĺdlgrahamsmj√∂l
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
200grrökt skinka
2 purjolökar
1msksmör
3 ägg
3dllättmjölk
2dlriven ost 10 %
Metoder/steg
  • Blanda till degen och l√•t den vila i kylsk√•p en halvtimme.
  • Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • F√∂rgr√§dda skalet i 7 minuter i 200¬į.
  • Sk√§r skinkan i sm√• t√§rningar.
  • Sk√∂lj och strimla purjol√∂ken.
  • Fr√§s purjon mjuk i sm√∂r och l√•t den svalna.
  • Vispa samman √§gg, mj√∂lk och ost.
  • F√∂rdela skinka och purjol√∂k i formen.
  • H√§ll p√• √§ggblandningen.
  • Gr√§dda i ugnen till √§ggstanningen stelnat och f√•tt f√§rg, ungef√§r 20 minuter.
  • Servera med sallad.
÷vrig information

6 port

6,5 p/p

200¬į i 7 + 20 minuter