Hot chili
recipe image
lördag 09 augusti 2008
Beskrivning:

En otroligt smakrik och ganska stark sås som håller sig hela sommaren i kylskåpet. Gör gärna en dubbelsats när du ändå håller på. Tack Anders O för receptet - det är nu några år sedan jag fick det men gör det fortfarande varje sommar så jag har inför grillsäsongen!

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
5
vitlöksklyftor
2
gula lökar
100grfärsk röd chili
4mskolja
dlketchup


Metoder/steg
  • Finhacka vitlöken och löken.
  • Dela och ta bort kärnorna ur chilin och hacka den fint. Använd handskar när du gör detta och undvik kontakt med ögonen!
  • Fräs löken och vitlöken på svag värme.
  • Tillsätt chilin och låt småkoka ca 15 minuter.
  • Häll över blandningen i en matberedare.
  • Tillsätt ketchupen och kör tills du får en slät konsistens.
  • Kyl ner såsen ordentligt innan du serverar den, annars blir den för stark.
  • Går att spara flera veckor i kylen.
  • Bjud till grillat.
vrig information

16 port

1 p/p