Mexikansk kycklingpaj
recipe image
söndag 31 augusti 2008
Beskrivning:

En otroligt god och mättande paj med smak från den mexikanska köket.

Ingredienser
versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
½ grillad kyckling
  färska champinjoner
1 gul lök
msksmör
100grlight philadelphiaost
½-1brksalsa medium
½-1brkgreen chili
2dlriven ost 10 %
Metoder/steg
  • Blanda degen och låt stå kallt i ca 30 minuter.
  • Förgrädda pajskalet i 200° i cirka 7 minuter.
  • Bena ur den grillade kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
  • Hacka löken och skiva champinjonerna.
  • Bryn löken och champinjonerna i smöret.
  • Blanda i kyckling, salsa och philadelphia ost, rör om och låt osten smälta.
  • Bred ut röran i det förgräddade pajskalet.
  • Bred ut green chili (efter smak) ovanpå.
  • Strö över riven ost och gratinera i 175 – 200° tills allt fått färg, ca 10 – 20 minuter.
vrig information

6 port

7 p/p

200° i 7 minuter + 175 – 200° i ca 10 – 20 minuter