Banankaka i långpanna
recipe image
måndag 02 juni 2014
Beskrivning:

Med några övermogna mörkbruna bananer som smaksättning så blir den här kakan både luftig och riktigt god.

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära
2 tsk bikarbonat
2 mogna bananer
2 dl filmjölk

Metoder/steg

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt därefter äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med de mosade bananerna och filmjölken.
Häll smeten i ugnens långpanna som smorts och bröats.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 – 40 minuter.
Skär kakan i bitar och pudra på florsocker vid servering.

vrig information

40 bitar

175° i 30 – 40 minuter