Skagencheesecake
recipe image
söndag 15 december 2013
Beskrivning:

LCHF variant på en fantastiskt god cheesecake till förrätt. Här serverad även med norrglimtpaj.

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

300 g grov LCHF limpa
75 g smör

250 g skalade räkor
3 stora skivor gravad lax
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
125 g färskost med pepparotssmak
0,5 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
0,5 rödlök
4 gelatinblad
salt
fem sorters peppar

Metoder/steg

Mixa brödet och smöret i en matberedare.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform.
Tryck ut degen och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Grovhacka räkorna och den gravade laxen.
Finhacka den röda löken.
Rör ihop 3 dl av creme fraichen tillsammans med majonnäs och pepparrotosten i en skål.
Blanda sedan ner dill, rom och rödlök.
Värm 1 dl av creme fraichen försiktigt i en kastrull, ta kastrullen av plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i creme fraichen när den blivit varm.
Blanda ner den varma creme fraichen med den övriga creme fraichen och därefter med skaldjuren.
Häll smeten i springfomen samt täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet minst 4 - 5 timmar innan servering.
Vid servering garnera med skalade räkor, citronskivor, rom och dill.

vrig information

12 port