Hallon- och rabarberpaj
recipe image
onsdag 25 juli 2012
Beskrivning:

Ett perfekt sätt att avsluta en perfekt middag, gärna tillsammans med goda vänner!

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

150 g smör
¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl

Fyllning:
8 dl hallon
3 dl rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
0,25 tsk malen ingefära

Metoder/steg

Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Lägg hallonen och finskuren rabarber i en pajform.
Blanda samman bären med potatismjöl, strösocker och vaniljsocker tillsammans med kardemumma och ingefära.
Strössla pajdegen över bären.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200° i 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

vrig information

6 port

200° i 25 minuter