Currysås
recipe image
söndag 08 maj 2011
Beskrivning:

Tänk vad färg- och smakrik curryn gör för maten.

Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

msk

smör

1½

msk

curry

2

msk

vetemjöl

2½

dl

matlagningsgrädde

½-1

dl

vatten

½

 

hönsbuljongtärning

Metoder/steg
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med curryn.
  • Ta kastrullen frÃ¥n värmen och vispa ner vetemjölet.
  • Späd direkt med hälften av matlagningsgrädden och lÃ¥t koka upp.
  • Tillsätt resten av grädden, vattnet och hönsbuljongtärningen.
  • LÃ¥t sÃ¥sen sjuda pÃ¥ svag värme i nÃ¥gra minuter.
  • Serveras till ex kokt ris och stekt kycklingfilé.
Övrig information

6 port

3,5 p/p