Chokladrulltårta
recipe image
onsdag 30 mars 2011
Beskrivning:

Rulltårta går så otroligt fort att göra och den här är hur god som helst.

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

dl

vetemjöl

2

dl

strösocker

2

tsk

bakpulver

2

tsk

vanillinsocker

2

msk

kakao

50

g

smör

2

dl

mjölk

Smörkräm:

100

g

smör

dl

florsocker

2

tsk

vanillinsocker

Metoder/steg
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält under tiden smöret och låt svalna något.
  • Häll i mjölken och smöret och rör om till en slät smet.
  • Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Grädda i 250° i 5 minuter.
  • Ta ut plåten ur ugnen och strö rikligt med strösocker över kakan.
  • Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  • Rör samman smöret till smörkrämen med florsocker och vanillinsocker pösigt.
  • Bred smörkrämen över kakan och rulla ihop den, på långsidan, till en rulle (enklast om man tar hjälp av bakplåtspappret).
  • Förvara kakan kallt en stund innan den skärs i 1½ cm-tjocka skivor.
  • Det går alldeles utmärkt att byta ut mjölken med havremjölk och smöret mot mjölkfritt smör för att få kakan helt fri från mjölkprotein.
vrig information

20 skivor

250° i 5 minuter