Fylld gratinerad fläskfilé
recipe image
måndag 24 januari 2011
Beskrivning:

En väldigt enkel maträtt som känns extra festlig eftersom den helsteks i ugn.

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

 

fläskfilé

100

g

persiljesmör

 

 

salt

 

 

vitpeppar

 

 

persilja

1

 

vitlöksklyfta

6-8

 

färska champinjoner

Sås:

2

dl

lätt creme fraiche

 

 

soja

1 tsk worchestersås
fem sorters peppar
salt
Metoder/steg
  • Putsa filén och skär en skåra längst med fläskfilén.
  • Tryck ner persiljesmör, gärna hemgjord, i skåran.
  • Salta och peppra samt lägg på ytterligare persilja ovanpå.
  • Lägg ner fläskfilén i en ugnsfast form.
  • Pressa över vitlöken och lägg färska halverade champinjoner runtomkring.
  • Gratinera i ugn i 200° i 30 – 40 minuter.
  • Ta upp fläskfilén och häll över 4 - 5 msk av skyn i en kastrull.
  • Blanda ner creme fraiche och soja i kastrullen och låt allt bli varmt.
  • Krydda med worchestersås, peppar och salt.
  • Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng och en god sallad.
vrig information

4 port

200° i 30 – 40 minuter