Banankladdkaka
recipe image
fredag 17 september 2010
Beskrivning:

En riktigt god och hÀrligt kletig kladdkaka med smak av banan.

Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
TillagningssÀtt
Typ av matrÀtt

150

g

smör

2

 

Ă€gg

3

dl

strösocker

1œ

dl

vetemjöl

2

tsk

vaniljsocker

3

msk

kakao

2

 

mogna bananer

Metoder/steg
  • SmĂ€lt smöret och dra kastrullen frĂ„n plattan.
  • Vispa Ă€gg och strösocker vitt och pösigt.
  • TillsĂ€tt de övriga torra ingredienserna.
  • Rör i det smĂ€lta smöret och blanda ordentligt.
  • SkĂ€r bananerna ganska grovt och blanda ner dem i smeten.
  • HĂ€ll smeten i en smörjd form.
  • GrĂ€dda mitt i ugnen i 175° i 30 minuter (OBS! Kakan ska vara kladdig).
  • LĂ„t den stĂ„ och ”gona” till sig i nĂ„gon timme och servera sedan med vispad grĂ€dde.
Övrig information

12 port

4 p/p

175° i 30 minuter