Glutenfri äppelkaka
recipe image
tisdag 17 augusti 2010
Beskrivning:

En god och smakrik äppelkaka.

Ingredienser
versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

dl

potatismjöl

3

dl

råsocker flor

2

tsk

bakpulver

1

tsk

vaniljsocker

2

dl

kokos

150

g

smör

2

 

ägg

1

dl

vaniljyoghurt

Till formen:

msk

råsocker

3

msk

kokos

Fyllning:

2

 

äpplen

Metoder/steg
  • Blanda samman råsocker och kokos.
  • Smöra en rund springform, ca 23 cm i diameter, med avtagbar kant och bröa med råsockret och kokoset.
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  • Klicka i matfettet och rör det småsmuligt.
  • Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet.
  • Häll smeten i formen.
  • Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar som sticks ner i kakan.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter.
vrig information

12 port

9 p/p

175° i 45 minuter