Grekisk paj
recipe image
mÄndag 07 juni 2010
Beskrivning:

En riktigt god och smakrik vegetarisk paj.

Ingredienser
Översikt
VĂ€rldens mat
Huvudingrediens
TillagningssÀtt
SvÄrighetsgrad
Typ av matrÀtt

100

g

margarin

1

dl

kesella

4

dl

vetemjöl

1

msk

vatten

 Fyllning:

2

 

gula lökar

1

 

röd lök

1

 

purjolök

2

 

vitlöksklyftor

œ

msk

margarin

 

 

oregano

 

 

pepparmix

1œ

dl

Palermo pastasÄs

100

g

svarta oliver (urkÀrnade)

50

g

soltorkade tomater i marinad

200

g

fetaost 3 %

3

 

Ă€gg

2

dl

mini matlagningsgrÀdde

Metoder/steg
  • Hacka samman margarin, kesella, mjöl och vatten till en pajdeg.
  • Tryck ut degen i en smord paj form och förgrĂ€dda 10 minuter i 225° varm ugn.
  • Hacka all lök och frĂ€s den mjuk i lite margarin.
  • LĂ€gg löken i pajskalet.
  • Strö över oregano och pepparmix.
  • Bred över pastasĂ„sen.
  • LĂ€gg i oliver, soltorkade tomater och fetaost skuren i bitar.
  • Blanda samman Ă€gg och grĂ€dde och hĂ€ll över pajen.
  • GrĂ€dda i ytterligare cirka 30 minuter i 225°.
  • Serveras med sallad och brytbröd.
Övrig information

6 port

10 p/p

225° i 10 minuter + 30 minuter