Middag med anor från 80-talet

När jag växte upp på 70- och 80-talet hade min mamma många paradrätter (det har hon fortfarande).

En av de allra godaste rätterna (och som jag fortfarande tycker) är hasselbackspotatis som serveras med panerad älgstek och till det en kantarellstuvning.

Naturligtvis ska kantarellerna vara plockade på ön där pappa har sin fiskestuga och helst ska han ha varit med och jagat älgen också.

Idag bjöd jag på ovan nämnda middag och den smakade precis som om mamma skulle ha tillagat den - utsökt!

Tänk på att ta ut älgsteken ur frysen i god tid innan middagen. Kolla älgsteken och skär tunna skivor ur den när den har tinat så pass mycket så det går att skära i. Låt tina klart efter du skurit skivor.

Förbered sedan hasselbackspotatisen och stoppa in dem i ugnen. Därefter är det dags att börja med själva paneringen och stekningen av köttet.

Avsluta med att göra en alldeles ljuvligt krämig kantarellstuvning.

Receptet på panerat älgkött hittar du här, receptet på hasselbackspotatisen hittar du här och kantarellstuvningen hittar du här!

♥ Kram Helena ♥