God Köttfärspaj

onsdag 20 augusti 2008

Beskrivning:

Den här pajen är otroligt mättande och har mycket smak. Uppskattas av både barn och vuxna.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
400grköttfärs
1påsetacokryddmix
400grchampinjoner
1pktbacon
1brkkrossade tomater
2tskbasilika
2tskoregano
½ röd paprika
½ gul paprika
1pktbonjour vitlöksost, light
2dlfraiche
2 tomater

Metoder/steg

  • Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåp, minst en halvtimme.
  • Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200°.
  • Bryn köttfärsen och häll därefter i tacokryddmixen (enligt instruktionerna på påsen).
  • Bryn champinjonerna och lägg dem i köttfärsen.
  • Klipp baconen i mindre bitar, bryn den och låt rinna av på hushållspapper, blanda sedan ner den i köttfärsen.
  • Krossa basilikan och oreganon och lägg ner dem i grytan tillsammans med de krossade tomaterna.
  • Skiva paprikorna och lägg ner den i köttfärsen.
  • Låt alltihop sjuda ihop på svag värme i ca 20 minuter.
  • Smält ihop vitlöksosten och blanda med fraichen.
  • Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
  • Sprid ut ostblandningen över köttfärsen.
  • Skiva tomaterna och lägg dem över ostblandningen.
  • Låt pajen gratineras i ugnen 200 – 225° i ca 30 minuter.

vrig information

6 port

7,5 p/p

200 – 225° i ca 30 minuter

Omdmen