Kantarelltoast med vitlökscreme

söndag 25 april 2010

Beskrivning:

En jättegod förrätt :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

6

skivor

vitt bröd

1

 

vitlöksklyfta

1

msk

olivolja

 Kantareller:

1

l

kantareller

 

 

romansallad

1

 

röd lök

1

dl

persilja

1

msk

smör

1

msk

olja

2

 

vitlöksklyftor

 

 

strösocker

 

 

salt

 

 

vitpeppar

 Vitlökscreme:

2

dl

lätt creme fraiche

2

 

vitlöksklyftor

 

 

salt

 

 

svartpeppar

Metoder/steg

  • Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, rosta det i lite olja i en het stekpanna.
  • Rensa kantarellerna och bryt salladsbladen i mindre bitar.
  • Skala och finhacka rödlöken och hacka persiljan.
  • Bryn kantarellerna i smör och olja på medelvärme tillsammans med 2 krossade vitlöksklyftor.
  • Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker. Blanda de smörstekta kantarellerna med löken, persiljan och romansalladen.
  • Häll crème fraichen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ca 1 timme.
  • Bryn vitlöksklyftorna i olja tills de är gyllenbruna och finhacka dem sedan.
  • Blanda ner vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  • Placera kantarellblandningen på brödet och toppa med vitlökscrèmen.

vrig information

6 port

4 p/p

Omdmen