Tom Kha Gai

söndag 25 april 2010
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

 

gul lök

1

 

vitlöksklyfta

1

 

röd chilifrukt

1

msk

rapsolja

8

dl

lätt kokosmjölk

2

 

citrongräs

2

 

kycklingfiléer

1

msk

riven färsk ingefära

2

msk

strösocker

½

dl

färskpressad citronsaft

 

 

salt

 

 

svartpeppar

2

msk

färsk koriander

Metoder/steg

  • Skiva lök, vitlök och den röda chilin.
  • Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg.
  • Häll i kokosmjölken i kastrullen.
  • Banka på den vita och nedre delen på citrongräset med exempelvis en hammare så frigörs alla smakämnen. Lägg i dem och låt sjuda i 20 minuter.
  • Strimla kycklingen och tillsätt den och låt sjuda tills den är genomkokt, ca 10 minuter.
  • Lyft upp citrongräset och smaksätt med ingefära, socker, citron, salt och peppar.
  • Servera med hackad färsk koriander.

vrig information

4 port

4,5 p/p

Omdmen