Orientalisk kycklingwok

söndag 25 april 2010
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

 

kycklingfiléer

4

msk

hoisinsås

1

 

vitlöksklyfta

1

msk

tomatpuré

150

g

minimajs

150

g

sockerärtor

150

g

shiitakesvamp

150

g

böngroddar

6

 

salladslökar

1

msk

solrosolja

1

tsk

sesamfrön

Metoder/steg

  • Skär kycklingfiléerna i tärningar.
  • Blanda hoisinsåsen, pressad vitlök och tomatpuré i en skål.
  • Lägg i kycklingbitarna och blanda om, låt stå i 10 – 15 minuter.
  • Ansa majs och sockerärtor.
  • Skölj och skiva svampen, skölj de färska böngroddarna (om de är konserverade: låt dem rinna av).
  • Skär salladslöken i bitar.
  • Hetta upp oljan i en wok, låt kycklingen rinna av men spara marinaden.
  • Fräs kycklingbitarna i oljan på ganska stark värme och rör om under tiden.
  • Lägg i majs, sockerärtor och svamp, låt fräsa under omrörning i ca 5 minuter.
  • Tillsätt marinaden och blanda i groddarna och salladslöken.
  • Hetta upp igen.
  • Strö över sesamfrön och servera med ris och söt sur sås.

vrig information

4 port

3 p/p

Omdmen