Asiatisk marinad

söndag 18 april 2010

Beskrivning:

En otroligt god marinad, där kokosmjölken gör att kycklingen inte blir speciellt mörk vid grillning.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Tillagningssätt
Typ av maträtt

1

msk

farinsocker

1

msk

inlagd mosad ingefära

2

msk

soya

1

tsk

mald spiskummin

1

tsk

torkad koriander

2

msk

sweetchilisås

1

 

vitlöksklyfta

3

dl

lätt kokosmjölk

Metoder/steg

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull.
  • Låt koka samman tills farinsockret löst sig.
  • Låt marinaden svalna och häll sedan 2/3-delar av marinaden över ex kyckling som ska grillas.
  • Marinera i kylen, i minst tre timmar, gärna över natten.
  • Resten av marinaden penslas på någon gång under grillningen. Passar även bra att servera kallt till som sås.

vrig information

4 - 6 pers

Omdmen