Dillkött

söndag 18 april 2010
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

kg

benfritt nöt- eller älgkött (grovtrådigt)

l

vatten

tsk

salt

1

 

morot

1

 

purjolök

10

st

vitpepparkorn

1

knippe

dill

 

 

salt

 

Sås:

2

msk

smör

2

msk

vetemjöl

5

dl

kokspad

2

tsk

ättiksprit (12 %)

tsk

strösocker

 

 

vitpeppar

2

dl

matlagningsgrädde

1

dl

finhackad dill

 

 

salt

Metoder/steg

  • Skär köttet i 3 centimeter tjocka bitar och lägg dem i en stor kastrull.
  • Koka upp vatten och salt i en annan kastrull.
  • Häll det kokande vattnet över köttbitarna och låt koka upp igen (på så vis minimerar man de partiklar som lossnar från köttet).
  • Skumma noga bort skummet som stiger till ytan med jämna mellanrum.
  • Skala och skiva moroten och strimla purjolöken.
  • Lägg i grönsaker, kryddor och salt.
  • Låt sjuda försiktigt under lock i 60 – 80 minuter, eller tills köttet är riktigt mört.
  • Ta upp köttet och lägg över det i en ny kastrull.
  • Gör sedan i ordning såsen genom att smälta smöret och vispa ner mjölet.
  • Häll på 5 dl av kokspadet under vispning och sjud tills såsen tjocknar.
  • Lägg i köttet och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  • Tillsätt ättika, socker, vitpeppar, dill och matlagningsgrädde.
  • Smaka av med lite salt.
  • Servera med kokt potatis och kokta haricots verts.

vrig information

8 port

5,5 p/p

Omdmen