Dumlekaka

torsdag 15 april 2010

Beskrivning:

Vansinnigt god o alla älskar den! Passar lika bra som tårta eller som go' fika.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

 

ägg

3

dl

socker

2 1/3

dl

vetemjöl

2

tsk

bakpulver

1

dl

kokande vatten

½

dl

kakao

 Fyllning:

125

g

smör

1

dl

grädde

2

msk

vaniljsocker

20

 

dumlekolor

Metoder/steg

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Rör ner de torra ingredienserna.
  • Grädda i ugn i 175° 35 – 40 minuter i en smord och bröad springform.
  • Låt kakan kallna.
  • Dela dumlekolorna i 3 – 4 bitar.
  • Koka ihop alla ingredienserna till fyllningen tills den tjocknar.
  • Bred fyllningen, som svalnat, i kakan som delats.
  • Lägg på locket och sikta florsocker över.

vrig information

12 bitar

6,5 p/p

175° 35 – 40 minuter

Omdmen