Vegetarisk lasagne med aubergine

onsdag 14 april 2010

Beskrivning:

En riktigt god lasagne där parmesanosten har en framträdande roll.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

gula lasagneplattor

200

g

gröna lasagneplattor

2

 

auberginer

½

dl

olivolja

4

dl

Barilla Basilicosås

dl

fint riven parmesanost

 Bechamelsås:

3

msk

smör

3

msk

vetemjöl

5

dl

lättmjölk

1

krm

salt

1

krm

svartpeppar

Metoder/steg

  • Smält smöret till såsen i en kastrull, rör ned vetemjölet och häll på mjölken.
  • Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar.
  • Vispa tills såsen tjocknar.
  • Salta och peppra.
  • Häll på mer mjölk om den blir för tjock.
  • Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor.
  • Hetta upp olivoljan på hög värme i en stekpanna.
  • Stek aubergineskivorna på båda sidor tills de får en fin brun yta.
  • Lägg upp på hushållspapper och låt dem rinna av.
  • Smörj en ugnsfastform med lite smör.
  • Lägg 1 lager gröna lasagneplattor i botten av formen, 1 lager aubergineskivor, 1 lager bechamelsås, 1 lager Basilicosås, 1 lager finriven parmesan, 1 lager vita plattor osv.
  • Avsluta med bechamelsås och till sist parmesan.
  • Ställ in mitt i ugnen i 200° i 30 minuter.
  • Servera med en grönsallad.

vrig information

6 port

9 p/p

200° i 30 minuter

Omdmen