Focaccia

onsdag 14 april 2010

Beskrivning:

Ett vansinnigt gott matbröd som passar lika bra till buffé som till en god soppa.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

25

g

jäst

3

dl

vatten

1

tsk

salt

1

msk

olivolja

7

dl

vetemjöl

12

 

svarta oliver

3

 

vitlöksklyftor

4

kvistar

rosmarin

3

msk

olivolja

 

 

flingsalt

Metoder/steg

  • Smula ner jästen i en skål.
  • Lös upp den i vattnet som värmts till 37 grader.
  • Rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl.
  • Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  • Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa, övertäckt, i ytterligare 35 minuter.
  • Låt plåten stå på spisen och sätt på ugnen på 225°.
  • Under tiden som degen jäser skivas oliverna och vitlöken, lägg dessa i en skål tillsammans med olivoljan.
  • Ta bort alla blad från rosmarinkvistarna och hacka dem ganska fint, blanda ner dem i skålen med olivolja.
  • Häll ut allt i skålen, med olivolja, jämt fördelat över degen och tryck ner lite här och var med fingertopparna.
  • Strö flingsalt över.
  • Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 minuter.

vrig information

12 stora bitar

3 p/p

225° i 15 minuter

Omdmen