Björnakaka

måndag 18 augusti 2008

Beskrivning:

Kakan får mycket smak från kanelen och smörkrämen.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2stägg
3dlsocker
75grsmör
dllättmjölk
3dlvetemjöl
3tskkanel
2tskbakpulver
 Fyllning:
50grrumstempererat smör
2dlflorsocker
1stäggula
2tskvaniljsocker

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Visapa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Rör ner de torra ingredienserna ingredienserna.
  • Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken.
  • Grädda i ugn i 175° 45 minuter i en smord och bröad springform.
  • Låt kakan kallna.
  • Ta fram smöret till fyllningen.
  • Rör samman alla ingredienser till fyllningen.
  • Dela kakan i två delar och ta bort locket.
  • Bred fyllningen i den nedre delen.
  • Lägg på lock och sikta florsocker över.

vrig information

12 bitar

5,5 p/p

175° 45 minuter

Omdmen