Björnakaka
måndag 18 augusti 2008
Beskrivning:
Kakan får mycket smak från kanelen och smörkrämen.
Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2 | st | ägg |
3 | dl | socker |
75 | gr | smör |
1½ | dl | lättmjölk |
3 | dl | vetemjöl |
3 | tsk | kanel |
2 | tsk | bakpulver |
50 | gr | rumstempererat smör |
2 | dl | florsocker |
1 | st | äggula |
2 | tsk | vaniljsocker |
Metoder/steg
- Smält smöret och låt det svalna.
- Visapa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner de torra ingredienserna ingredienserna.
- Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken.
- Grädda i ugn i 175° 45 minuter i en smord och bröad springform.
- LÃ¥t kakan kallna.
- Ta fram smöret till fyllningen.
- Rör samman alla ingredienser till fyllningen.
- Dela kakan i två delar och ta bort locket.
- Bred fyllningen i den nedre delen.
- Lägg på lock och sikta florsocker över.
Övrig information
12 bitar
5,5 p/p
175° 45 minuter