Italienska köttbullar

torsdag 11 mars 2010

Beskrivning:

Vansinnigt goda köttbullar/färsjärpar som doftar ljuvligt av vitlök.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1brkkrossade tomater
1-1½dlströbröd
450grköttfärs
1-2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater
2mskpesto basilika/pinjenötter
10 basilikablad
½dlriven parmesanost
  salt
  vitpeppar

Metoder/steg

  • Låt de krossade tomaterna svälla tillsammans med ströbrödet.
  • Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strimla basilikabladen.
  • Rör samman alla ingredienser.
  • Forma till järpliknande biffar.
  • Smörj en ugnsfast långpanna med olivolja.
  • Lägg i järparna och stek dessa i 200 - 225° i ca 20 – 30 minuter.
  • Servera med tzatziki och färsk pasta.

vrig information

6 port

4,5 p/p

200 - 225° i ca 20 – 30 minuter

Omdmen