Äppelmarängkaka

tisdag 23 februari 2010

Beskrivning:

Mycket god och lättbakad kaka som även kan användas som efterrätt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
6 äggulor
3dlsocker
150grsmör
dlmjölk
5dlvetemjöl
4tskbakpulver
2tskvaniljsocker
4-6 äpplen
1tskkanel
6 äggvitor
1dlsocker

Metoder/steg

  • Smält smöret.
  • Vispa äggulor och socker till en tjock kräm.
  • Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta försiktigt ner det under omrörning.
  • Rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  • Skala och skär äpplena i mindre bitar.
  • Strö äpplena jämt över smeten och strö kanel över.
  • Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen i 175°.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Tillsätt socker lite i taget, vispa hela tiden tills dess smeten blivit hård.
  • Ta ut äppelkakan och bred på marängen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
  • Du kan servera äppelmarängkakan som en efterrätt och skärs då i större bitar och serveras med lite vispgrädde till.

vrig information

42 bitar

2 p/p

175° i 25 + 10 minuter

Omdmen