Zuleikatårta

tisdag 09 februari 2010

Beskrivning:

En jättegod och enkel tårta.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dl sötmandel (100 g)
3   äggvitor
1 dl strösocker

 Garnering:

3   äggulor
¾ dl strösocker
2 dl vispgrädde
50 g smör
½ påse mandelspån (a’ 35 g)

Metoder/steg

  • Smörj och bröa en form, ca 23 cm i diameter.
  • Skålla ev och mal mandeln.
  • Vispa vitorna till hårt skum.
  • Blanda mandeln och sockret.
  • Vänd ner vitorna försiktigt.
  • Bred ut smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 minuter.
  • Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  • Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull.
  • Sjud krämen tjock under kraftig omrörning.
  • Låt krämen svalna något.
  • Häll den över tårtbotten.
  • Garnera med rostad, flagad eller hackad mandel eller vispad grädde ovanpå.
  • Godast riktigt kall.

vrig information

12-15 port

175° i ca 30 minuter

Omdmen