Lax- och löjromsbakelse

tisdag 09 februari 2010

Beskrivning:

Fantastiskt gott och lyxigt!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
12 skivor franska
100 gr kallrökt lax (4 skivor)
20 st skalade räkor
1   röd paprika
½   gul lök
½ dl kesella
    persilja
50 gr löj- eller röd stenbitsrom
2 krm salt
1-2 krm svartpeppar

Metoder/steg

  • Finhacka den gula löken och persilja.
  • Ta ut rundlar ur de 12 brödskivorna med ett dricksglas, cirka 6 cm i diameter.
  • Finfördela/blanda lax, räkor (spara 8 till garnering) och urkärnad paprika i matberedare.
  • Blanda till sist i kesella och finhackad lök för hand. (Lök blir lätt besk i matberedare.)
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Bred lax- och räkröra på en brödrundel.
  • Lägg en rundel ovanpå och bred över lax- och räkröra.
  • Lägg på den tredje rundeln.
  • Bred kesella runtom och rulla staplarna i hackad persilja runtom.
  • Gör likadant med återstående 9 brödrundlar.
  • Bred ett tunt lager kesella och fördela rommen över samtliga ovansidor.
  • Garnera till sist med skalade räkor.

vrig information

4 st

3,5 p/p

Omdmen