Burgundisk köttgryta

tisdag 26 januari 2010

Beskrivning:

Påminner väldigt mycket om den franska köttgrytan som jag brukar göra o är minst lika god.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1kggrytbitar av nöt eller älg
2msksmör
1msktomatpuré
2mskvetemjöl
mskbalsamvinäger
2dlvatten
1mskkalvfond
7dlrött matlagningsvin
1pktbacon
200gchampinjoner
2 vitlöksklyftor
dlsyltlök
  salt
  svartpeppar
2 morötter
2 lagerblad

Metoder/steg

  • Bryn köttet i smör i en stekpanna tills det fått fin färg på alla sidor.
  • Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
  • Strö över mjölet och blanda väl.
  • Häll i balsamvinäger och låt koka ihop en liten stund.
  • Tillsätt kalvfond, vatten och rödvin.
  • Sänk värmen och låt grytan sjuda.
  • Strimla baconet och skär champinjonerna i kvartar.
  • Grovhacka vitlöken och skala och skiva morötterna.
  • Bryn bacon, champinjoner, morötter och vitlök lätt i en het stekpanna.
  • Tillsätt baconblandningen och syltlöken (utan spad) i grytan och rör om försiktigt.
  • Låt allt puttra på svag värme tills köttbitarna blivit härligt möra i ca 45 – 60 minuter.
  • Servera med kokt potatis.

vrig information

8 port

4,5 p/p

Omdmen