Helstekt kyckling i ugn

tisdag 26 januari 2010

Beskrivning:

Det är ju så otroligt lätt att göra helstekt kyckling i ugn, köttet blir saftigt och mört och smakar väldigt gott.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 hel kyckling
2mskmargarin
2mskmango chutney
  grillkrydda
  vitpeppar
  örtagårdskrydda
  salt
2 vitlöksklyftor
2dlvitt matlagningsvin
 Sås:
  skyn från kycklingen
1dlmatlagningsgrädde
  maizenaredning

Metoder/steg

  • Tina kycklingen helt.
  • Smörj en ugnsfast form med margarin.
  • Smörj kycklingen runt om med mango chutneyn.
  • Krydda ordentligt runt om med kryddorna.
  • Skär vitlöksklyftorna i bitar och snitta kycklingen här och var. Stoppa in vitlöksklyftorna i snitten.
  • Häll matlagningsvinet i botten av den ugnsfasta formen.
  • Ställ in mitt i ugnen i 175° i minst 60 minuter (tills kycklingen är klar och saften som sipprar ur är helt klar).
  • Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  • Skyn kan användas till en god sås.
  • Häll över skyn i en kastrull (sila den först) och låt koka upp.
  • Blanda ner matlagningsgrädde och låt koka upp.
  • Red av med maizenaredning.
  • Servera med kokt ris och ex även en rosépepparsås till.

vrig information

6 port

4 p/p

175° i minst 60 minuter

Omdmen